Ufff,

já začínám s blogem??? To bude ještě sranda...Ve slohu jsem byla silně podprůměrná ?. Ale snad mi odpustíte.

O myšlence Zero waste se dočtete třeba tady. Je na každém, aby si to přebral jak chce. Můžete se mi smát, můžete si myslet, že jsem batikovaný vegan a eko terorista (batika mi nevadi a vegany obdivuju)...nebo vás můžu inspirovat (v což doufám).

Každá domácnost u nás spotřebuje týdně neskutečné množství odpadu. Ale možná to jde jinak. Možná nemusíme zemi zahltit haldami odpadu! Nežijeme tu sami. A jako matka chci zanechat pro své dítě co nejlepší podmínky k životu.

Ale kde začít???

Stačí maličkosti. Já například plánuju jídelníček na týden dopředu. Koupím jen to, co je doopravdy nutné a snažím se, aby doma nezůstávaly přebytky, ktere jsou mi k ničemu. A když už něco zbude? Snažím se to využít znovu!

Třeba zbytky z výroby rostlinného mléka a smetany používám na výrobu muslli tyčinek.

Celá kapitola sama pro sebe jsou ženské hygienické pomůcky. Schválně si každá spočítejte, kolik kilo odpadu vyprodukujete za rok jen kvůli menstruaci...a kolik za to utratíte. A přitom je tu spousta alternativ. Já používám kalisek a látkové vložky. 

A mohla bych pokračovat dál a dál.

A co sleduju tímhle blogem???

Chci omezit odpad ze své domácnosti na minimum, inspirovat ke stejné snaze další a to, co na sobě otestuju, to chci předávat dál.

Pojďme žít levněji, zdravěji a bez odpadu.

G